- Autor: GabrielaC
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně | 1000 |
Cibule | 100 |
Celer bulva | 120 |
Mrkev | 180 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1800 |
Dochucovadla:
Ochutíme solí, pepřem, mušk. oříškem, česnekem, popř. zázvorem. Můžeme přidat Masoxový vývar.
Energetická hodnota celkem: 2311 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 89,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 53,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 289 kJ
Bílkoviny (g): 1.9, Tuky (g): 1.9, Sacharidy (g): 11.1, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 6.6, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mrkev a celer, lehce osmahneme. Pak přidáme na kousky nakrájenou, vypeckovanou dýni Hokaidó a necháme vařit do změknutí. Ponorným mixérem vyšleháme krémovou polévku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.